Het Coachtraject

Metaforenwandeling

De metaforenwandeling is een belangrijk onderdeel van je coachtraject. Ik neem je mee op een heerlijk ontspannende wandeling door de natuur. Niks moet, alles mag.

Je zwerft als het ware door het bos en kiest intuïtief steeds opnieuw welke weg je inslaat. In de natuur zie je oplossingen en inzichten die metaforisch staan voor jouw vraagstuk/hulpvraag.

De kracht zit ‘m in de duur van de wandeling: hoe langer je wandelt, hoe meer verdieping er ontstaat. Je komt dieper bij de kern van je hulpvraag/vraagstuk. Dat voel je letterlijk gebeuren. De inzichten die de natuur je aanreikt, worden steeds helderder. Aan het eind van de wandeling weet je wat je te doen staat.

De unieke en diepgaande metaforenwandeling zorgt voor een nieuw bewustzijn en geeft duidelijk de keuzes aan die je kunt maken. De metaforenwandeling spiegelt je mentaal, emotioneel en fysiek. Hierdoor profiteer je op alle lagen van je bewustzijn van de veranderingen die ook op de lange termijn doorwerken.

Over Coach Unlimited

De metaforenwandeling vindt veelal, maar niet altijd, aan het begin van je coachtraject plaats. Het is er sowieso een vast onderdeel van. Enkel een metaforenwandeling lopen kan ook. In ons kennismakingsgsgesprek bespreken wat we voor jou het beste zal werken. Je hoeft er overigens niet per se een uitstekende conditie voor te hebben.

Neem zelf je lunch, stevige schoenen en geschikte kleding mee (kijk even naar de weersverwachtingen).


Coachingsgesprekken

Nadat we je hulpvraag in het kennismakingsgesprek hebben besproken en tijdens de metaforenwandeling scherp hebben gesteld, gaan we verder met de coachingsgesprekken.

Hierbij maak ik gebruik van een raamwerk, de zogenaamde Assen van verandering. In dit model wordt langs vier hoofdlijnen gewerkt: motivatie, beslissen, creëren en versterken. Het model helpt bij het succesvol veranderen van oude belemmerende patronen.

Verder werk ik in deze gesprekken met systemisch werk. Hiermee leggen we ingesleten patronen bloot en krijg je inzicht in je eigen functioneren en persoonlijke kwaliteiten. Overigens doen we dit alles met een flinke dosis humor. Gewoon, omdat lachen nu eenmaal leuk is. En omdat het zo lekker relativeert.

Uit ervaring weet ik dat de meeste vragen in 4 tot 6 sessies tot belangrijke inzichten leiden. Mijn liefde voor het vak, een goede theoretische basis en de grote wens jou te helpen jezelf te helpen maken dit mogelijk.

 


Wildemantocht

De wildemanstocht is een wandeling met minimaal 6 en maximaal 12 personen. We wandelen de hele dag langzaam, deels in stilte en met een hulpvraag of doel, dwars door de prachtige Veluwse bossen. Ik ben jullie gids en coach. Samen komen we ook op deze dag tot mooie inzichten. Het is nu eenmaal wat de natuur met je doet.
Vertrek vanuit omgeving Apeldoorn (samen nader te bepalen)
van 10.00 uur tot – 17.00 uur.

 

Familieopstellingen

Om kennis te maken met familieopstellingen geef ik ook workshops. Hierin leer je meer over de theorie en zie je hoe het praktisch werkt. Opstellen doen we in groepsverband, in een ‘tableau vivant’, waarbij de andere deelnemers (representanten) jou helpen om beweging te krijgen in het vraagstuk. Je mag hiervoor zelf een groepje vormen, of aansluiten bij onbekenden. Samen werken we naar de ontknoping toe. Jouw Aha! moment, het moment van inzicht.

Komt jouw vraag niet aan de orde, maar ben je representant, dan heb je eveneens een bijzondere rol, je bent het nooit ‘zomaar’. Je bent belangrijk voor de opsteller én je krijgt je eigen inzichten. Het is een mooie inleiding om daarna je eigen onderwerp op te stellen.

omhoog