Ervaringen

Martin Polman - Ervaringen - Coach Unlimited

Martin Polman

Jan Hop kent het bos en dat bos (her-)kent hem. De natuur biedt talloze symbolen en metaforen die gretig worden gebruikt door op een lichte en speelse manier essentiële zaken aan te raken.

Als het team van ons bedrijf bij elkaar komt op Jan’s terrein start hij met een organisatieopstelling waarbij ieder wat informatie geeft over het oorspronkelijke gezin, gevolgd door een korte meditatie. Dan start de wandeling waarbij de eerste opdracht is om gedurende 45 minuten volstrekt niet met elkaar te spreken. De stilte wordt aanvankelijk lacherig begroet maar het proces van zwijgend met elkaar voortbewegen mist zijn uitwerking niet. Ieder wordt op zijn of haar eigen manier geraakt. Opvallend is wie voorop loopt en wie juist achteraan. En de samenstelling van de groep die daartussen dicht bij elkaar blijft. Waarom verrast de positie van de mensen mij als manager niet? Toch neem ik het anders waar. Op een open en frisse plek schrijven alle deelnemers een droom op een briefje. Alles in de pet en vervolgens pakt iedereen een briefje en leest de gekozen droom voor als een boodschap voor zichzelf. De schrijver van het briefje maakt zich bekend en dan wordt de droom aan de bron voorgelezen. De terugtocht is vrij en het team waaiert uit, napratend over elkaars dromen. Zo’n 4 uur later nemen wij afscheid. Er is een blijvende laag verbindende energie aangelegd in de groep.

Alice-Abbink - Ervaringen - Coach-Unlimited

Alice Abbink

Tijdens een aantal individuele coachinggesprekken met Jan heb ik hem leren kennen als een zeer toegankelijke, empatische en bekwame coach, maar zeker ook als een integer, warm en bijzonder mens.

Jan heeft mij op dingen gewezen, die op mij een diepe indruk hebben achter gelaten en die ook nog steeds een rol spelen in mijn leven. Tijdens de metaforenwandeling heeft hij mij bewust gemaakt van blokkades, waar ik vanaf dat moment mee aan de slag ben gegaan. Concreet betekende dit meer leven vanuit mijn gevoel met inzichten over mijzelf die veel verklaren over hoe mijn leven is verlopen. Mocht je een coach nodig hebben, dan kan ik Jan van harte aanbevelen! Zijn manier van coaching heeft mij veel gebracht.

Esther Wildenberg - Ervaringen - Coach Unlimited

Ester Wildenberg

Jan is een enthousiaste en integere coach die vanuit passie, sensitiviteit en ervaring de juiste snaar weet te raken. Hiermee weet hij in een korte tijd cliënten terug te brengen naar hun eigen bron en daarmee hun innerlijke kracht. Met Jan werken geeft altijd een happy feeling!

Peter Von Rotz - Ervaringen - Coach Unlimited

Peter Von Rotz

Ik heb mijn coachingstraject als zeer prettig ervaren. Jan is een zeer bedreven coach die je op je gemak stelt en in staat is snel tot de kern van je coachvraag te komen. De combinatie van ‘gewone’ coaching en de metaforenwandeling vind ik heel sterk. Mede door de coaching van Jan ben ik ervan overtuigd geraakt dat dit het vak is waarin ik wil werken (en doe dat inmiddels ook).

Sandra Visser - Ervaringen - Coach Unlimited

Sandra Visser

Jan is een integere, rustige man bij wie je je snel op je gemak voelt. Hij neemt je mee in de wonderlijke wereld van de natuur.

De symboliek van wat jij ziet in de natuur gebruikt hij om te laten zien wat bij jouzelf leeft en hoe je dat in je eigen leven toepast. De buitenwereld is natuurlijk een weerspiegeling van je binnenwereld. Het ervaren van de werkelijkheid daarvan, gaf mij een dieper vertrouwen in mijzelf. En berusting. De natuur, de metaforenwandeling, de openheid in het gesprek en het gevoel van tijdloosheid hebben me diepere inzichten gegeven en werkelijke acceptatie laten ervaren in het moment. Heel waardevol.

Jan is echt een natuurmens en lekker gewoon. Ik voelde veel ruimte de aandacht bij mezelf te houden, en om echt mezelf te zijn. Ik raad iedereen aan om met hem een wandeling te maken. Het geeft inspiratie voor dat wat je bezighoudt in het leven. Een moment van bezinning.

Naast het vertalen van de taal der natuur is Jan ook goed in systemisch werk. Het is zeker de moeite waard om Jan te vragen voor opstellingenwerk bij bedrijven en groepen.

omhoog